Om de drie jaar organiseren de Vrienden van Hospice Zutphen een grote kunstmanifestatie. Veel kunstenaars en kunstbezitters staan dan belangeloos werken af die geveild of verkocht worden ten bate van het Gastenfonds van het hospice. Uit dat fonds kunnen de dagbijdragen van de gasten van het hospice worden aangevuld, zodat niemand om financiële redenen niet in aanmerking zou kunnen komen voor de zorg die in Hospice Zutphen wordt geleverd.

 

Levenskunst:  Kunstworkshops voor jong en oud: 10 en 11 juni – 12.00 uur – 17.00 uur

Levenskunst Dat BolwerckKleurRijk Leven 2017 is niet alleen kunst kijken en kunst kopen, maar ook kunst maken.  Op zaterdag 10 en zondag 11 juni is tussen 12.00 uur en 17.00 uur het workshopweekend Levenskunst in Dat Bolwerck. Van jong tot oud kan er worden deelgenomen aan creatieve workshops van verschillende disciplines.  Bekende Zutphense  kunstenaars geven workshops tekenen en schilderen, zowel voor volwassenen als kinderen, schminken/bodyart, knutselen met kinderen, tekenen vanuit gevoel, portrettekenen, glas-in-lood, vilten, kunst van afval, lino’s op stof en meer. Ook is er een kleurwedstrijd voor kinderen.

Tegen een kleine vergoeding kan er ook geschilderd worden, de kosten zijn deels voor het te gebruiken materiaal als verf en doek en deels voor het goede doel. Na afloop kan de maker zijn werk meenemen voor een mooi plekje in huis.  Voor de inwendige mens is er een catering voor koffie, thee, frisdrank en snacks.

In de tuin van Dat Bolwerck is een wijnproeverij en sfeervolle livemuziek. Met een speciale openingsact verricht burgermeester Annemieke Vermeulen op zaterdag 10 juni om 12.00 uur de opening.  Het historische pand is door beheerder Vincent Peppelenbosch gratis beschikbaar gesteld.

 

 

Filmavond in Luxor: Amour: dinsdag 13 juni – 19.30 uur

Amour - Luxor TheaterIn Luxor Theater wordt op dinsdag 13 juni  Amour, vertoond,  de Oostenrijks-Franse dramafilm van regisseur Michael Haneke. De film, met hoofdrollen voor Jean-Louis Trintignant, Emmanuelle Riva en Isabelle Huppert, werd onderscheiden met een Gouden Palm op het Filmfestival van Cannes, de Oscar voor beste buitenlandse film en de prijs voor beste film, beste regie, beste actrice en beste acteur bij de 25e Europese Filmprijzen.

Ook hier is de toegang gratis; er wordt gecollecteerd voor het gastenfonds van Hospice Zutphen.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zutphense iconen … : woensdag 14 juni – 19.30 uur

Zutphense iconenIn de lezing ‘Zutphense iconen’  op woensdag 14 juni besteedt Christiaan te Strake, conservator stads- en streekgeschiedenis van het Stedelijk Museum Zutphen, aandacht aan iconen als Sir Philip Sidney, Robert Jasper van der Capellen tot den Marsch, burgemeester Dijckmeester en de onbekende vrouw die in 882 slachtoffer werd van de bloedige aanval van de Vikingen op onze stad.

Daarnaast kijkt hij met ons ook naar iconische voorwerpen en gebouwen, zoals de Sint-Walburgiskerk, de Wijnhuistoren en de IJsselbrug. Maar ook naar ‘schitterende voorwerpen’ als het Liber Aureus, de Maan- en Klaagbrief, de Zutphense Globe, de oudste foto van Nederland, en het takje en de zaag van de Wilhelminaboom.

Deze iconen vertellen ieder een verhaal op zich, maar samen vertellen zij het prachtige verhaal van de geschiedenis van Zutphen.

 

 

 

 

 

… en celliste Eleonora Tan: ook op woensdag 14 juni – 19.30 uur

Celliste Eleonora TanDe lezing van Christiaan te Strake op woensdag 14 juni wordt gecombineerd met een optreden van celliste Eleonora Tan. Haar oma is liefderijk in ons hospice verzorgd. Daarvoor is de familie zo dankbaar dat ze graag iets terug wil doen.

Eleonora Tan over wat muziek voor haar betekent: ‘Muziek maken is voor mij: geraakt worden en anderen willen raken en ontroeren. Dat geraakt worden gaat bij mij op verschillende niveaus, heb ik ontdekt. Ik heb geen specifieke voorkeur voor een stroming of componist: ik sta voor heel veel open. Zo raakt Arvo Pärt me op een diepe, basale manier. De ingetogenheid van Bach verbeelden, raakt weer een heel andere laag. En bij Latijns-Amerikaanse muziek, cross-over en jazz voeren de ritmes en aanstekelijkheid weer de boventoon. Eigenlijk wel bijzonder, dat muziek steeds andere maar daarmee niet minder heftige lagen in je bewuste en onderbewuste aanspreekt.’

 

 

 

 

 

 

 

 

Vocal group Sotto Voce: donderdag 15 juni – 20.00 uur

Sotto VoceDe vijf muzikale vrienden van Sotto Voce nemen u op donderdagavond  15 juni mee in hun muzikale wereld. Dit zoetgevooisde ensemble met een voorkeur voor liefdevolle en melodieuze muziek, met af en toe een verassend uitstapje naar iets totaal anders, brengt u a capella zang. Van klassiek tot pop, van Bach tot de Beach Boys.  Sotto Voce bestaat uit Henk van Zeijts, Floris Ruiterkamp, Annegaaike Leopold, Bianca Procée en Marieke Makkink.

 

 

 

 

Verkoopexpositie kunstwerken: 14 tot en met 17 juni – 11.00 uur – 17.00 uur

Van 14 tot en met 17 juni, dagelijks van 11 tot 17 uur in Dat Bolwerck, is er een verkoop expositie van kunstwerken die op zondag 18 juni geveild gaan worden.  Alle kunstwerken zijn daar ook tegen een vaste prijs te koop. Wie de concurrentie op de hamerveiling voor wil zijn, kan hier  zijn slag slaan.

 

 

Hamerveiling: zondag 18 juni – inloop vanaf 13.30 uur

Hartm Edens veiligmeester kunstveilingDe finale van KleurRijk Leven 2017 is de hamerveiling op zondag 18 juni. Van 14.00 tot 17.00 uur worden onder leiding van de enthousiaste veilingmeester Harm Edens in de Burgerzaal in Zutphen een groot aantal kunstwerken geveild.